VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

05 14. Įteikti apdovanojimai geriausiems Lietuvos spaudos fotografams

Dainius Pocevičius

Vilniaus miesto rotušėje penktadienio vakarą įteikti apdovanojimai geriausių 2013 m. spaudos fotografijos darbų autoriams, pristatytas metraštis "Lietuvos spaudos fotografija 2013".
Geriausio temos "Naujienos" kadro autoriumi pripažintas Tomas Vinickas, temos "Gyvenimas" nugalėtoju tapo Saulius Žiura, o "Portretas" - Viktorija-Skirutienė Vaišvilaitė.
"Europos metų" kategorijoje nugalėjo Andrius Aleksandravičius, "Kultūros" - Tomas Lukšys, o "Diplomatijos" kategorijoje laimėjimą pelnė Olga Posaškova. Įspūdingiausią pramogų momentą užfiksavo Rolandas Parafinavičius, kariuomenės ir sporto - Alfredas Pliadis. "Gamtos ir jos saugos" kategorijoje geriausiai pasirodė Eugenijus Kavaliauskas, o už "Spindesio" kategoriją apdovanojimą gavo Paulius Makauskas. Temoje "Fotopasakojimas/Reportažas" pažymėti Eglės Malinauskienės darbai, o temos "Kolegų prizas" nugalėtoju tapo Ramūnas Danisevičius.
Laimėtojų ir kitos geriausios fotografijos pateko į 13-ąjį kartą Spaudos fotografų klubo išleistą metraštį "Lietuvos spaudos fotografija". Jame surinktos fotografijos pasakoja apie praėjusių metų Lietuvos politinį ir visuomeninį gyvenimą, gamtą, žmones, jų skausmus, džiaugsmus ir kasdienybę.
Konkursui fotografijas šiemet pristatė net 160 spaudos fotografų.
Geriausios Lietuvos spaudos fotografijos bus eksponuojamos Vilniaus rotušėje, vėliau keliaus po Lietuvą.
Konkursą "Lietuvos spaudos fotografija" rengia ne pelno siekianti organizacija VšĮ "Lietuvos spaudos fotografų klubas", kuris vienija daugiau kaip pusšimtį Lietuvos spaudos fotografų profesionalų. Šis konkursas - tai tarsi fotografų darbų atodangos, besitęsiančios jau antrą dešimtmetį.

Atgal