VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

11 18. Estijos gyventojai patenkinti savo darbu labiau nei Lietuvos ir Latvijos gyventojai

Kaip rodo "Samsung Living Business" tyrimas, pasitenkinimo savo darbu lygis visose trijose Baltijos šalyse aukštas, bet Estijoje rezultatai buvo šiek tiek geresni nei Latvijoje ir Lietuvoje. 83 proc. Estijos gyventojų patinka jų dabartinis darbas, tuo tarpu Lietuvoje šis rodiklis sudarė 80, o Latvijoje - 77 procentus. Vidutinis rodiklis Baltijos šalyse siekė 80 procentų.
Kaip parodė "Samsung" ir rinkų tyrimų bendrovės GFK Baltijos šalyse atliktas tyrimas, 83 proc. darbo rinkoje užimtų Estijos gyventojų patenkinti savo darbo vieta, o 68 proc. sutinka toliau darbuotis pas dabartinį darbdavį dar ilgus metus, tai daug geresni rodikliai nei Latvijoje ir Lietuvoje. Tyrimo rezultatai rodo ryšį tarp darbuotojo pasitenkinimo darbu ir darbdavio teikiamos laisvės ir mobilumo.
Kaip paaiškėjo, darbdaviai Estijoje suteikia savo darbuotojams daugiau laisvės nei Latvijoje ir Lietuvoje. 74 proc. apklaustųjų Estijoje atsakė galintys pailsėti ar padaryti pertrauką jų pačių pasirinktu laiku, vidutinis rodiklis Baltijos šalyse sudaro 69 procentus. Mažiau nei pusė apklaustųjų Baltijos šalyse atsakė galintys patys nuspręsti, kada pradėti ir kada užbaigti darbo dieną: 40 proc. Estijoje ir vidutiniškai 39 proc. Baltijos šalyse. Apie pusė apklaustųjų, - 53 proc. Estijoje, toks pat ir vidutinis rodiklis visose trijose Baltijos šalyse, - atsakė galintys patys reguliuoti savo darbo krūvį.
Tyrimo rezultatai parodė, kad pasitenkinimui darbu įtakos turi darbdavio suteikiama laisvė, darbui būtinos priemonės ir prieiga prie darbo bylų ir elektroninio pašto už darbo vietos ribų.
Tyrimo "Samsung Living Business" rezultatai parodė, kad Baltijos šalių gyventojai painioja darbinį ir asmeninį laiką: darbo užduotis vykdo ir ne darbo laiku, o asmeninius reikalus - darbo laiku. 66 proc. Estijos gyventojų, 77 proc. Lietuvos gyventojų ir 78 proc. Latvijos gyventojų kasdien dirba ne darbo metu. Bet asmeninius reikalus darbo metu tvarko dar didesnė apklaustųjų dalis: 88 proc. Estijos gyventojų, 86 proc. Lietuvos ir 86 proc. Latvijos gyventojų.

Atgal