VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

12 02. Bendruomenės susirinkimas ir tradicinė rudens šventė

Paįstrio gyventojų bendruomenės narė Ona Striškienė

Lapkričio 21d. vyko Panevėžio rajono Paįstrio gyventojų bendruomenės centro ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas. Paįstrio gyventojų bendruomenės pirmininkas Rimantas Pranys pristatė svečius: Panevėžio teritorinės darbo inspekcijos, policijos, kredito unijos atstovus, tarybos narį Petrą Nevulį, seniūną Virginijų Šležą, kaimyninės Puodžiūnų bendruomenės pirmininkę Zonę Vareikienę ir kitus. Susirinkimui pirmininkavo Paįstrio Juozo Zikaro vidurinės mokyklos  mokytojas, bendruomenės valdybos narys Vaclovas Krikščiūnas.

 

Naujai išrinkta Paįstrio bendruomenės valdyba, pirmas kairėje stovi pirmininkas Rimantas Pranys. Aurelijaus Nevulio foto

Išsamią ataskaitą apie bendruomenės veiklą 2011-2014 m., demonstruodamas parengtas skaidres, fotografijas, padarė Paįstrio gyventojų bendruomenės pirmininkas Rimantas Pranys. Kalbėta konkrečiai apie bendruomenės veiklos tikslus, uždavinius, prioritetus. Apie parašytus ir įgyvendintus projektus. Valstybinių švenčių minėjimą kartu su kitomis organizacijomis, tradicinę kasmetinę šventę „Iš visų kraštų sugrįžkim į gimtinę“ per šv. Onos atlaidus. Apie vykusias ekskursijas, kasmetinę gausią akciją „Darom“, tradicinį mėgėjų teatrų festivalį „Tiltai“. Prisiminta apie pagalbos teikimą nukentėjusiems nuo nelaimių, lėšų rinkimą talkininkaujant gatvių seniūnams: Gntarui Randžiui, Rūtai Meleškienei, Onai Rimkuvienei, Onai Striškienei, Aušrai Pakštienei, Astai Glušokienei, Gražinai Čeponienei, Violetai Čižauskienei, Genovaitei Brinkienei. Pasidžiaugta, kad šią vasarą gražiai Paįstryje parengtas rajono bendruomenių sąskrydis ,,Su šeima į Paįstrį“.

2012 metais pateikti dokumentai rajoniniam konkursui „Mūsų kaimo šviesuolis“ visose trijose nominacijose:

1. Kaimo bendruomenės lyderis - Rimantas Pranys.

2. Kaimo šviesuolių šeima - Vytautas ir  Aldona Vaičiūnai.

3. Kaimo gyvosios kultūros ir tradicijų puoselėtojas - Bronislovas Mažylis.

Rajoniniame foto konkurse „Mūsų senjorai“ dalyvavo Rūta Meleškienė, Ona Striškienė.

Dalyvauta aplinkos tvarkymo konkurse „Mūsų kaimas 2012“.

Projekto „Paįstrio gyventojų bendruomenės materialinės bazės stiprinimas“ pasekmėje bendruomenės patalpose (esančiose seniūnijoje) pastatytas kompiuteris, multimedija, baldai, pagerėjo sąlygos saugoti dokumentus, apdovanojimus. Tai palengvina organizuojant seminarus, mokymus, susitikimus su seniūnijos bendruomenėmis, kviestais asmenimis.

Ir toliau bendruomenei lieka labai svarbūs ir neišspręsti klausimai: dėl nuotėkų ir fekalijų išvežimo, tvarkymo; dėl vandentiekio sutvarkymo, nugeležinimo Paįstrio ir Gegužinės gyvenvietėse (šis klausimas aktualus ne tik gyventojams, bet ir visoms biudžetinėms įstaigoms: mokyklai, kultūros centrui, bibliotekai, gydytojo kabinetui, vaikų darželiui, paštui ir kt.). Bendruomenei reikia: sutvarkytos centrinės gatvės; daugiau skelbimų lentų; gatvių pavadinimų stovo; paslaugų tiekėjų (kirpyklos, manikiūro-pedikiūro ir kosmetologijos paslaugos, batų taisyklos, kavinės ir kt.);  lauko estrados su suoliukais.

 

Vakaronės metu konkursinius patiekalus pristato jų pateikėjai

Padėkota rėmėjams: Paįstrio gyventojų bendruomenei,  R. Vitkausko ūkiui, Paįstrio kultūros centrui, Panevėžio kredito unijai, UAB ,,Įstro”, G. Norvaišo įmonei, Paįstrio Juozo Zikaro gimnazijai, Paįstrio seniūnijai, Arūnui ir Jūratei Blaževičiams,  Viktorui ir Veronikai  Mažyliams, Lukui ir Mikui Pačekajams, ūkininkams Dariui Leščinskui, Sigitui ir Ramūnui Dūdoms, visiems geros valios žmonėms.

Paįstrio gyventojų bendruomenės centro buhalterė Elena Stukonienė atsiskaitė susirinkime, perskaitydama 2011-2014 m. finansinę ataskaitą. Audito ataskaitą pateikė Genovaitė Glušokienė. Išrinkta nauja trylikos asmenų valdyba, pirmininku naujai perrinktas Paįstrio Juozo Zikaro vidurinės mokyklos  direktoriaus pavaduotojas ugdymui, mokytojas-metodistas Rimantas Pranys.

Susirinkusiesiems koncertavo Paįstrio meno mėgėjų kolektyvai bei kviestinis kolektyvas „Diedokai“.

Po susirinkimo vyko tradicinė vakaronė „Ruduo už stalo“. Buvo pristatyti konkursiniai atskirų gatvių patiekalai, jų pateikėjai vėliau apdovanoti prizais. Prizus daugumoje įsteigė ūkininkai. Tarp prizų buvo grūdų maišai, obuoliai, medus, kiaušiniai, net gyvos antys, gaidžiai, triušiai.

Ilgai bendrauta prie stalų, daug šokta,  juk bendruomenės susirinkimas, talkos ir šventės – momentai, kai visi būrin susieina ir linksmai pasibūna.

Atgal