VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

01 06. Ačiū Jums, mielieji...

Birutė Silevičienė

Prabėgo dešimtmečiai, dovanoję gražų amžiaus rudens Jubiliejų. O kiek daug laiškų, skambučių, sveikinimų sulaukiau iš poetų, rašytojų, draugų, pažįstamų, artimųjų, buvusių bendradarbių, „Lietuvos aido“ redakcijos, skaitytojų!

Nuoširdžiai dėkoju visiems, kuriems esu reikalinga, kurie mano kūrybą vertina ir rengia gražius kūrybos vakarus.

Dėkoju mieliems kraštiečiams iš Traupio, bibliotekos vedėjai Ramunei Musteikienei, buvusiai lietuvių kalbos mokytojai Onutei Bartulytei,  Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos pirmininkui Kostui Fedaravičiui ir jo šeimai, valdybos nariams ir rašytojams Elenutei Dekaminavičienei, Vidutei Sereikienei, Redai Kiselytei, Virginijui Bielskiui, Juozui Elekšiui, Alfredui Naktiniui, „Mir“ literatūrinei sandraugai, jos vadovei Valentinai Jekateriničevai, Aleksejui Karpovui, Reginai Kubertavičienei, Aušrai Žygutytei, Liudmilai Kuprinai, Viktorijai Kurakevič, „Gildijos“ draugijai, Tarptautinės rašytojų sąjungos nariams, jos pirmininkui p.Levui Mesengiser, Liudmilai Olifson-Cerenia, Samoilui Lormanui, Turasovai Annai – Abras, Kurliutai  Vandai iš Minsko, Nikolajui Gerasimovui, Onutei Kulbokienei, Annai Jaremčuk, Tatjanai Kaziūnienei, Vladislavai Kursevičienei ir kitiems.

Jūsų eilėraščiai, mintys, dovanotos knygos, gėlės, rašyti laiškai jau keliauja į mano archyvą, kad galėčiau džiaugtis kada panorėsiu. O gėlės žydi kambaryje ir balkone. Rodos, kad už lango – pavasaris, o ne baltoji žiema.

Mane pasiekė gražus laiškas iš kraštietės Stefos Krištaponienės, noriu jį pristatyti „Lietuvos aido“ skaitytojams:

„Norėčiau būti tėviškės berželiu ir kas dieną

ošti po Jūsų langu.

Norėčiau būti raiba gegutė ir Jūsų

metelius rokuoti.

Norėčiau būti baltu ramunės žiedeliu

iš Jūsų tėviškės laukų ir puošti Jūsų plaukus.

Norėčiau būti balta nosinaite ir surinkti

ašarų karoliukus nuo Jūsų veido.

Norėčiau būti lauko akmenėliu, prie kurio

maža mergaitė rymodavai laukdama sugrįžtančio tėvelio.

Norėčiau būti Vičiūnų lauko takeliu,

kuriuo bėgiojo Jūsų mažos kojos.

Deja...

Aš buvau tik jauna mergaitė, jaunystės ir meilės atviliota į Jūsų gimtą kraštą. Dėkoju likimui, kad savo kelyje sutikau Jus.

Mums užteko pabendrauti pusdienį ir aš pajutau Jūsų artumą, Jūsų širdies šilumą. Ilgimės gimtinės abi vienodai, tik aš ilgiuosi jos mintyse, sapnuose, o Jūs jį išreiškiate baltame popieriaus lape. Nuoširdus ačiū Jums už Jūsų dovanotas knygas, už Jūsų širdimi išsakytus eilėraščių posmus.

Norėčiau gražaus Jubiliejaus proga Jums palinkėti, kad savo kelyje Jūs sutiktumėt tik Jus mylinčius, gerbiančius žmones, kad Jūsų tyros, gražios, ilgesingos mintys priglustų knygų puslapiuose, o Jūsų širdelė džiaugtųsi artimųjų apsuptyje pasitinkant gražiausias šventes, gražų jubiliejų, Kalėdas ir Naujuosius metus. Jus gerbianti ir mylinti Stefa Krištaponienė, Traupis“

Aš myliu visus žmones ir juos gerbiu. Iki malonių susitikimų 2015 metais. Būkite laimingi! Ačiū Jums! Verta gyventi turint tiek draugų!

Atgal