VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

10.24. Kauno automobilių turgus dairosi naujų rinkų

Vitas Petras Pilvelis

Užsukusiems į vieną didžiausių Lietuvoje Kauno automobilių turgų, įsikūrusį strategiškai patogioje Kauno vietoje, kur netoli yra autoservisai, „Regitra“, įvairūs maitinimo punktai bei viešbučiai, plotas užima apie 200 000 kv.metrų, veikia 30 automobilių aikštelių, vidutiniškai kasdien eksponuojama apie 6000 automobilių, nesunku atrasti sau tinkamą. O atvykusiems šeštadieniais - čia dvigubas pasirinkimas! Teikiamos visos draudimo, įforminimo ir kitos paslaugos, yra muitinės terminalas, teikiama galimybė gabenti automobilius geležinkeliu.

Kauno automobilių turgus plečiasi ir internetinėje erdvėje, kas sudaro palankias sąlygas rasti sau tinkamą automobilį Kauną aplankantiems užsieniečiams.

Valentinas Naujanis

Prieš vykstant į Kauno automobilių turgų, pirkėjams būtų naudinga apsilankyti puslapyje automarkt.lt, išsirinkti juos dominantį automobilį, (jį tikrai rasite atvykę į turgų), tad sugaišite mažiau laiko apžiūrėdami turguje. Kauno automobilių turgų administruojančios įmonės "Varanas" vadovas Valentinas Naujanis tikisi, jog padaugės automobilių pirkėjų iš Ukrainos, kurie pakeis jau itin retai į turgų po muitų mokesčio pakėlimo beužsukančius kazachus ir kirgizus. Dauguma turguje parduodamų automobilių į Lietuvą yra atkeliavę iš užsienio.

Pasak V. Naujanio, lietuvių jau daugelį metų perkamiausi – apie 3 tūkst. eurų kainuojantys automobiliai. Jo pastebėjimu, moterys ir jaunimas dažniausiai renkasi automobilius su automatine pavarų dėže, mažesnius automobilius, o pirkėjai, turintys vaikų, dairosi šeimyninių automobilių – minivenų. Kadangi pirkėjai skaičiuoja pinigus, kad patirtų žiemą mažiau papildomų išlaidų, vis aktyviau ieško benzinu varomų automobilių, bet jų pasiūla nėra didelė. Yra automobilių, pvz.,„Volkswagen“, „Toyota“, kainuojančių iki 6 tūkst. eurų. Pirkėjų žvilgsniai krypsta ir į juos.

Turgus dirba kasdien!

Ddžioji dalis parduotų automobilių iš Kauno automobilių turgaus iškeliauja į užsienį ir tik maža dalis pasilieka Lietuvoje.

Turgaus aplinka maloniai stebina tvarka, nes „Varanas“ sudariusi sutartį su švaros įmone UAB ,,Kauno švara”, kuri rūpinasi pakuočių tvarkymu ir buitinių atliekų išvežimu.

 

Atgal