VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

06.25. Ko Sąjūdis siekė, ką šiandien turime

Vaclovas Volkus

Kuri šiandien tikra tiesa,

Ar gobšio prakalba Seime,

Yra tiesos šauklys.

Sunku šiandieną padoriam

Tikėt ir būti netikram

Kur ta teisybė ir viltis...

Mokslininkų yra įrodyta, kad vargšė ta tauta, jos žmonės, kada jos vadovai nežino, nesidomi savo tautos istorija, kultūros paveldu, nesuvokia tautos didvyrių reikšmės istorijos raidoje, yra kosmopolitai - globalistai - savo tautos, valstybės duobkasiai.

Šiandieną didelių netekčių kaina išsikovojom laisvę, bet padorūs tautiečiai savo tėvų, protėvių žemėje, išskyrus vadinamą elitą - nejaučia pilnatvės. Kodėl? Uolių kolaborantų pastangomis per kultūros - švietimo įstaigas - mokytojų, kultūrininkų ugdytas sovietinis žmogus, dabartinis nepriklausomos Lietuvos valstybininkas nesugebėjo perkainuoti savo dvasinių vertybių, liko be tautinės - valstybinės sąmonės, be Tėvynės meilės, bijantis savo nacionalinės nepriklausomybės. Jeigu viena iš sovietinės ideologijos nuostatų, tikybos išpažinimas, nebuvo rašomas pase, tai dabar - globalizmo ideologijos laikmatyje pasai išduodami be tautybės, atseit esame piliečiai be tautybės - globalistai.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas.Reuters/Scanpix nuotr.

Štai ką sako tris kartus savo šalyje iš eilės laimėjęs rinkimus ES narės Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas: "Tikiu, jog mes, vengrai, turėsime ateitį tik likdami vengrais, jeigu puoselėsime vengrų kalbą, puoselėsime krikščionybę ir vengrišką kultūrą, saugosime Vengrijos laisvę ir nepriklausomybę". Tai ne vienintelio E.Sąjungoje esančio valstybės vadovo mintys. Mūsų kaimyninės Europos Sąjungos Latvijos valstybės švietimo ir aukštojo mokslo ministras Karlis Šadurskis paruošė Švietimo įstatymą ir priedą prie jo - bendro ugdymo pataisas - nuo 2019-2022 metų tautinės mažumos, o jos Latvijoje sudaro 40 proc. šalies gyventojų, palaipsniui pereiti visus bendrojo lavinimo dėstomus dalykus dėstyti latvių kalba. Ministrų kabinetas vadovaujamas Mariaus Kučinskio projektą patvirtino. Latvijos parlamentas balsų dauguma įstatymą priėmė. Kaimyninės Lenkijos prezidentas Dūda savo inauguracijos kalboje, kreipdamasis į tautinių mažumų vokiečių, ukrainiečių ir kitus piliečius nedviprasmiškai pasakė: "Jūs pirmoje eilėje turite mokėti valstybinę lenkų kalbą". Suprantama, ją išmokstama bendrojo lavinimo mokyklose ir privaloma vartoti valstybinėse įstaigose, organizacijose, kaip yra absoliučiai daugumoje civilizuotose pasaulio valstybėse.

O kaip mes, lietuviai, kaip ir latviai, estai, po 50-ties okupacijos metų, prieš 30 metų išsikovoję laisvę, nepriklausomą gyvenimą kolaborantų manipuliuojami patikliai kūrėme lietuvišką valdžią. Vakarų valstybių nuostabai - tauta išsikovojusi laisvę, nepriklausomybę savo valstybės prezidentu išsirinko buvusi okupantų statytinį sovietinės Lietuvos komunistų partijos sekretorių M.Brazauską, kuris tautos atgimimo - Sąjūdžio veiklos metais, Vilniuje Gedimino kalno pilies bokšte plevėsuojančią tautos trispalvę vadino skuduru, sovietų okupacinę kariuomenę laikė mūsų tautos saugumo garantu. Buvusi sovietinio saugumo - KGB agentė K.Prunksienė - tapo ministrų tarybos pirmininke. Buvusio sovietinio saugumo - KGB pirmininko E.Eismonto pavaduotoją M.Misikonį skyrė Lietuvos vidaus reikalų ministru. O buvęs LKP CK marksizmo-leninizmo ideologas Č.Juršėnas buvo išrinktas nepriklausomos Lietuvos valstybės Seimo pirmininku. Pastarasis okupacijos metais atvykęs į Kėdainius dievagojosi, kad jis matyt ir gimė komunistu. Taip besikuriančią Lietuvos valstybę siekė užvaldyti buvę aukštuose postuose iki rajoninio lygio kolaborantai, retas jų neperkainavęs savo dvasinių vertybių, komunistinių įsitikinimų su okupantų iškraipytu Lietuvos istorijos bagažu, be lietuviškumo, tėvynės meilės veikėjai, vienas antrą paremiant skaldė Sąjūdį. Vienus Sąjūdžio vadovus sovietinės demagogijos šūkiais traukė savon pusėn, kitus kaltino nacionalizmu, religiniu ekstremizmu stūmė iš šalies viešojo politinio gyvenimo į šalikelį. Kas nepavyko padaryti jėga, pasiekė su savo bendraminčiais, Vakarų pasaulio partijų pavadinimais, ragino už jų kandidatus balsuoti, savais įstatymais privatizavo valstybės turtą. Maskvą keitė į Briuselį, Maskvos internacionalinį pasaulio pertvarkymo modelį - į Briuselio kosmopolitinio - globalinio pasaulio užvaldymo modelį. Maskvos švietimo modelį, apeidami Sąjūdžio patriotų programoje skelbtą tautinio švietimo modelį, šiandieną pilna apimtimi įgyvendinamas Briuselio švietimo modelį, ugdantį apolitišką, beraščių kosmopolitų - globalistų kartą, apie ką kalbėjo Vilniuje, Seime, Lietuvos Pertvarkymo Sąjūdžio 30-čiui skirtame minėjime, labai palankiai visuomenės priimtas jaunas mokslų atstovas Vyt. Vyšniauskas. Nevalia pamiršti kas buvo, nevalia matyti kas vyksta, nes rytojaus diena bus istorija, iš kurios mokomės suprasti tautos ateities vystymosi kelius

Pastabūs ES kaimyninių valstybių vadovai pastebėję nepalankias sąjungos valstybėms tendencijas, drąsiai prabilo: „kur mūsų orbanai, kučinskiai, dūdos?“ Diskutuokime, kad mūsų gerovę žmonės matytų ES valstybių sandraugoje.

Svarstant neeilinę VSD eilė metų rinktą medžiagą Nacionalinio saugumo ir gynybos Komitete, vadovaujama parlamentaro Vyt. Bako, ne tik valdžios struktūrų su stambaus verslo negatyvia veikla palietė ir tautos savasties išlikimo problemas. Svarstymo eigoje ilgametis Seimo narys, buvęs ministrų kabineto premjeras A.Kubilius į priekaištus atsakė: "Buvau neįgalus, nieko negalėjau padaryti", atseit pakeisti. Jeigu esi neįgalus, negali padėties pakeisti, trūksta ryžto - atsistatydink, o ne sėdėk už solidžią algą iki algos. Užleisk vietą lietuviškiems orbanams, dūdoms, kučinskiams.

Nepamirškime tautiečiai, kad per tokius neįgalius, abejingus vadovus dešimtmečiais prilipusius prie kėdžių šiandieną velkamės ES valstybių uodegoje: trečdalis žmonių galą su galu nesuduria, visuomenėje žmonių gyvenimo gerovės atskirtis didėja, dėl ko netekome apie milijoną jaunų žmonių. Tokia mokama kaina už tautos Sąjūdžio priesakų nevykdymą.

 

Atgal