VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2023.08.11. 100 reklaminių dienų

Artūras Zuokas

Vilniaus miesto tarybos narys

Visai neseniai žiniasklaidos puslapius nuspalvino Vilniaus miesto savivaldybės apmokėti reklaminiai straipsniai apie tai, ką pavyko naujajam merui nuveikti per 100 dienų. Ir ką gi, straipsniuose pateikti, pavyzdžiui, gatvių asfaltavimo skaičiai atrodo tikrai įspūdingai. Tik viena smulkmenėlė – patikrinus viešai prieinamą informaciją, niekaip nesueina galai. Kaip teigiama VMS pranešime, ,,nuo darbų pradžios šiuo metu jau išasfaltuota 41 km gatvių dangos, taip pat suremontuota 18 km. šaligatvių“. ??? Savivaldybė tikrai turėtų patikslinti, kaip „prisuko" tokį kilometražą, mat, tokių visiškai išasfaltuotų gatvių galėtum priskaičiuoti kokį 12 km., ir tai daugumoje jų nekeisti kelio bortai ar dar darbai nebaigti. Visos kitos gatvės buvo tik paprasčiausiai „lopomos“. Ar „lopų" skaičius į šimtadienio pasiekimus irgi įskaičiuotas?

Kita reklaminio straipsnio citata: ,,per 100 dienų įrengta 18 km. pėsčiųjų takų“. Ką skaičiuoja savivaldybė? Ar naujai įrengtus šaligatvius, ar dėl gražesnės statistikos ir tuos, kurie buvo ,,remontuoti“? 

Tad, kad vilniečiai nebūtų klaidinami, kaip Vilniaus miesto tarybos narys, kreipsiuos į merą, prašydamas viešai pateikti konkrečias įrengtų šaligatvių vietas ir ilgius bei tiksliai nurodyti gatves, kurios buvo pradėtos prieš 100 d. ir visiškai išasfaltuotos iki rugpjūčio 4 d. Vilniečiams reikia ne perkamų reklaminių straipsnių ir reklaminių teiginių, o tikslių skaičių. Todėl raginu merą pateikti realią 100 dienų darbų ataskaitą (su tų pačių asfaltavimo darbų pradžia ir pabaiga, darbų apimtimis ir tam panaudotomis mokesčių mokėtojų lėšomis.)  Tuomet visuomenė galėtų  vertinti realią, o ne piarinę situaciją, bei  dalyvauti realiame miesto valdyme.

Už ką tikrai būtų galima pagirti naująją Vilniaus valdžią – tai už pakeistą nešienavimo politiką (nors visų piktžolių iki šiol nepavyko išravėti iš miesto gėlynų ir skverų) ir už tai, kad nebus grąžintos į Senamiesčio gatves klombos su vargstančiomis pušaitėmis bei granito stulpeliai.

Štai tokios tos 100 dienų. 

Atgal