VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.02.14. Visuomenė lyg triušis, užhipnotizuotas smauglio žvilgsnio

Algimantas Lelešius

1941 m. tremtinys

Trampas Pietų Karolinoje pareiškė, kad leis Rusijai dorotis su tom Europos valstybėmis, kurios neva per mažai lėšų skirs ginybai. J. Baidenas įvertino tokį Trampo pasisakymą kaip pasibaisėtiną. Trampo pareiškimas – tai egzistencinis grasinimas Europai. Tuo turi susidomėti Europos šalių  spec. tranybos. O vyriausybių atstovai turi pareikšti, kad 4 kartus nuteisto už įvairius nusikaltimus Trampo kandidatu į JAV Prezidento postą nepripažįsta.

Kodėl galimi tokie gangsteriški Trampo išsidirbinėjimai? Todėl, kad visuomenė tiek Europos, tiek JAV lyg triušis užhipnotizuotas smauglio žvilgsnio. Smaugliui belieka tą triušį tik praryti. Europos valstybių vadovai su baime kalba kas bus jeigu Trampas laimės lapkričio mėn. Prezidento rinkimus. Bet vyrauja gėdingas tiek Europos, tiek, ypač, JAV visuomenių abejingumas. Jaučiama pasmerktumo nuotaika, esą nieko negalima padaryti prieš Trampą. Bet ar bandoma kažką daryti?

JAV yra didžiulė europiečių diaspora: lietuvių, latvių, estų, suomių, norvegų, švedų, danų ir kitų Europos tautų. Kodėl neorganizuoja protesto mitingų, eitynių prieš Trampą ir jo šalininkus? O kur įtakinga žydų diaspora? O kur didelė JAV ir Kanados ukrainiečių diaspora? Ar jiem tas pats kas atsitiks su jų šalimi Ukraina? O kur J. Baideno rinkėjai juodaodžiai ir lotynų amerikiečiai? Jie sugeba būti super aktyvūs. Prisiminkim atvejį, kai policininkas nužudė juodaodį, kuris nesipriešino.

Kokio likimo netrukus gali susilaukti Ukraina dėl Trampo ir jo šalininkų Respublikonų išdavikiško ginklų Ukrainai tiekimo sustabdymo? Oro gynybos raketų atsagos jau vasarį išseks. Ukrainos laukia apokaliptinės žudynės. Jeigu ji negalės numušinėti rusiškų raketų ir dronų, pastatų griovimų ir gyventojų žūčių gali padaugėti šimteriopai.

O Lietuvos gyventojams užuot svaičiojus apie stadioną, kuris gali virsti Mėnulio krateriais, geriau pamąstyti ar neverta tą 100 milijonų skirti „ISKANDERO“ įsigijimui. Jie turės atgrąsomąjį poveikį Kremliui.

Ukrainos kariuomenės sudėtyje yra 20 tūkst. įvairių tautų savanorių. Europiečiams verta pagalvoti, kaip kelis kartus padidinti jų skaičių.

 

Atgal