VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.03.05. Milijonus – ne stadionui, o „ISKANDERAMS“

 Algimantas Lelešius

1941 m. tremtinys

Ta Vilniaus stadiono statybos istorija, trunkanti virš 30 metų, verta Gineso rekordų knygos. Ilgiau buvo statomos tik piramidės, kinų siena, Kelno katedra ir dar kai kurie pasaulinės reikšmės statiniai.

Vilniaus savivaldybės gudručiams, akivaizdu, stadionas yra pernelyg kietas riešutas. Kas kita Kaunas, ten atsirado tinkamas žmogus, ėmė ir pastatė garsųjį Dariaus ir Girėno stadioną.

Vilniaus stadiono pastatymo kaina auga kaip ant mielių

Aname šimtmetyje prasidėjo Vilniaus stadiono statyba. Už keliasdešimt milijonų padaryta pradžia, po to dėl neaiškių vertelgiškų kliūčių statyba sustojo... keliems dešimtmečiams. Kaltų, suprantama, nėra. Dabar nuspręsta: bala nematė tų keliasdešimties milijonų. Pradėkim iš naujo. Likusius nuo statybos pradžios apsamanojusius griozdus reikia pašalinti. Tai kainuos dar kelis milijonus.

Vilniaus savivaldybės gudragalviams geriau nei stadiono statyba sekėsi paversti pliažu Lukiškių aikštę. Taip jie suvokia ne kartą priimtą Seimo sprendimą Lukiškių aikštėje įamžinti Laisvės kovotojo atminimą.

O stadiono pastatymo kaina auga kaip ant mielių. Panašu, kad pabrangs keturiasdešimčia milijonų. Bet, kol bus statomas stadionas, dar gali priblokšti ne kartą padidėjusiomis išlaidomis. Kai kam tai gali virsti aukso kasykla.

Akivaizdu, kad dėl karo Ukrainoje lyg smauglys atšliaužiančio ir prie mūsų pavojaus, stadiono statyba primins puotą maro metu. Ją reikia atidėti iki palankesnių laikų.

O šimtus milijonų, numatytų stadiono, galinčio virsti Mėnulio krateriais, statybai gyvybiškai svarbu skirti raketų gamybai ir jų įsigijimui.

 

Atgal