VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.03.11. Premjerė pasveikino Lietuvos žmones su Nepriklausomybės atkūrimo diena

 

 

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė nuoširdžiai sveikina visus Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga.

 

„Ši diena – reikšmingiausias modernios Lietuvos istorijos puslapis. Ji liudija mūsų tautos drąsą ir ryžtą, vienybę ir laisvės troškimą.

Per šiuos nepriklausomybės dešimtmečius bendromis pastangomis atlikome milžiniškus darbus. Surentėme tvirtus demokratijos pamatus, kartu su kitomis ES šalimis užtikrinome ekonominės gerovės augimą, drauge su NATO partneriais užėmėme tvirtas valstybės gynimo pozicijas.   

 

Likimas lėmė įsikurti Vakarų ir Rytų pasaulių sankirtoje. Nuožmi Rusijos agresija prieš Ukrainą akivaizdžiai rodo, kad šioje geopolitinėje erdvėje turime niekada neprarasti budrumo, būti visada pasirengę ne tik kurti, bet ir ginti Tėvynę.

 

Tą Tėvynę, kurią anuomet pradėjo kurti laisvės ir nepriklausomybės idėjomis degę mūsų tėvai, seneliai, broliai ir seserys. Kaip rodo šiandien Ukrainoje vykstantis Rusijos karas, laisvės ir nepriklausomybės idėjos – nemirtingos ir ukrainiečiai dėl jų kovos iki pergalės – žmogiškumo pergalės prieš agresoriaus brutalumą. Ir šios pergalės siekti turime visi: savo darbais, tvirtais sprendimais, tikru palaikymu, teikdami paramą ir švęsdami laisvę, kurią šiandien turime.

 

Mieli Lietuvos žmonės, nuoširdžiai sveikinu Jus su Nepriklausomybės atkūrimo diena ir linkiu smagios bei įspūdingos šventės. Minėdami gražius laisvos valstybės pasiekimus, išlikime vieningi, pasirengę tolesniam darbui ir kūrybai vardan klestinčios ir saugios Tėvynės“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Atgal