VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.04.02. Teroristinė valstybė gavo adekvatų teroristinį atkirtį

Algimantas Lelešius

1941 m. tremtinys

Terorizmas, aišku, yra baisus blogis. Bet kai tą baisų blogį vykdo valstybė – tai tūkstantį kartų baisiau negu to blogio vykdymas atskiro asmens ar grupės asmenų.

Būtent tokia valstybė yra Putino Rusija. Chruščiovas, Gorbačiovas, Jelcinas buvo civilizuoti vadovai palyginus su Kremliaus pabaisa. Nelaiminga rusų tauta tapusi jo įkaite, kol kas negeba pasipriešinti diktatoriui, jau pražudžiusiam puse milijono rusų kareivių absurdiškai beprasmiškame kare prieš kitą slavų tautą, plūstančią krauju, taip pat praradusią šimtą tūkstančių gyvybių.

Teroristinės valstybės diktatorius Putinas

Tai ne viskas. Rusija kariaudama Sirijoje žiauraus diktatoriaus Asado pusėje griuvėsiais pavertė Alepo miestą – rytietiškos kultūros ir architektūros pasididžiavimą. Žuvo dešimtys tūkstančių musulmonų. O dėl rusų agresijos Afganistane žuvo gal milijonas afganų. Kokią reakciją tokie žiaurumai, tokios žudynės sukelia nukentėjusių valstybių gyventojams? Tik neapykantą ir keršto troškimą. Keršto įtūžis įkvepia teroristinius išpuolius.

Vakariečių užuojautos Rusijai ir Putinui dėl teroro išpuolio muzikinio koncerto pamaskvės salėje yra formalūs, veidmainiški. Tai panašu į užuojautą budeliui. Kai Mariupolio teatro požemyje nuo galingos rusų raketos žuvo 600 ukrainiečių, užuojautos aukai Ukrainai negirdėjome.

Ta išorinė kitų valstybių vadovų formali užuojauta menka paguoda Putinui, nes Rusijos visuomenės nuomonė po teroristinio išpuolio, aišku, jam labai nepalanki. Nesunku suvokti, ką mąsto eiliniai rusai: mes tave Putinai renkame, tu žadėjai pergalę, o jos jau treti metai kaip nėra, taip nėra, nors jau praradome puse milijono kareivių. Maža to, mus teroristai šaudo mūsų namuose.

Tie keturi teroristai pažemino Putiną, pakenkė jam labiau negu šimtai raketų ir dronų, smogusių Rusijos teritorijai.

Jeigu Rusijos pogrindis, taip pat Sibiro batalionas, legionas „Laisva Rusija“, palaikomi ukrainiečių, suaktyvins savo veiklą, Rusijos gyventojai, pajutę Putino bejėgystę, nustos jį remti ir jis virs popieriniu drakonu.

Paradoksalu, panašūs baisūs išpuoliai kaip pamaskvyje, gali priartinti karo pabaigą.

 

 

Atgal