VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

VISUOMENĖ

2024.04.01. TRUMPIAUSIAS PASIŪLYMAS VALDŽIAI

Kęstutis Trečiakauskas

Lietuvos Respublikos pilietis

 Gerbiamoji/kai kurių visai nepagrįstai negerbiama/ Lietuvos valdžia! Jaučiu šventą pareigą pateikti ir savo trigrašį nūnai daug galvos skausmo sukeliančiai problemai tinkamai išlukštenti. Visi siūlymai ir bandymai praturtinti šalies iždą  neturi tvirtų kojų. Kad ir kas būtų pasirinkta, piliečiai sutiks su audringu pasipiktinimu. Todėl, tikėdamas, kad Konstitucijos 2 straipsnis nemeluoja, noriu prie valstybės kūrimo prisidėti tokiu pasiūlymu: nuo balandžio pirmos įvesti taršos mokestį rūkaliams. Simbolinį. 3 Eur už mėnesį. Šį mokestį būtų privaloma susimokėti nedelsiant. Galiotų jis vieną mėnesį, o jei kas norėtų apsimokėti už metus,  pakaktų 30 eurų. Taigi ir demokratiška lengvata skatintų nesislapstyti. Pagautas rūkantis nesumokėjęs rinkliavos, mokėtų baudą. Pirmą kartą 30 eurų, antrą -  300 eurų, trečią -  3000. Pareigūnui administruoti sąžiningą taršos mokesčio/rinkliavos mokėjimą būtina skirti atlygį. Nuo 10 iki  50 proc. baudos sumos. Beje, tikrinant rūkaliaus sąžiningumą, reikėtų, kad jis pateiktų ir rūkalų pirkimo čekį. Čekiukas, kaip ir aukščiausiose valstybės institucijose, patvirtintų, jog asmuo yra doras pilietis ir nepalaiko kontrabandos.

Siūlymas - nuo balandžio pirmos įvesti taršos mokestį rūkaliams

   Kokia nauda valstybei? Milijonai eurų ne tik gynybai, bet ir dešimtims taikingiausių projektų! Piliečiai per kišenę geriau suvoktų apie nikotino žalą, todėl masiškai atsisakinėtų šio bjauraus įpročio. Staiga sumažėtų gaisrų, per ankstyvų mirčių, medicina atsikvėptų nuo savižudžių antplūdžio. O tai jau nebe milijonai. Tai milijardai!

   Mano asmeniškai didžiai gerbiama valdžia! Paskubėkite! Nepraleiskite istorinės galimybės pademonstruoti visam pasauliui, kad esate pati išmaniausia ir humaniškiausia valdžia ne tik Europoje, pasaulyje, bet ir visatoje! Tegul 2024 metų balandžio pirmoji, tarptautinė visų, visų, visų (nesakysiu, kieno) diena tampa dar viena tarptautine švente, nurungusia visokias Liuksenburges ir Klaras Cetkinas! Atlikę šį šuolį į žmonijos gerovę, pavytume ir pralenktume pagal laimės indeksą pirmaujančią Švediją! Būkime pirmi, Būkime!!!

Atgal